No Place Like Nome

15.mar.2006 @ 09:45:09
Det er det det heter; det er ingen steder som Nome. Og det er det helt sikkert ikke. Gullgraverbyen fra over 100 år siden ser fremdeles ut som en gullgraverby. Akkurat nå er det bare is og snø,men byen hadde passet perfekt som kulisser for en western-film. Her er alle ingrediensene man behøver.

imgimgimgimg

Men enda mer spesiell er Scaktolik. Byen ligger på en landtunge med hav på den ene siden og myr på den andre. Akkurat nå er det is på begge sider. En gate med hus på begge sider,ca. 300 meter lang. Den ene veistumpen de har er mindre enn en kilometer lang. Likevel så jeg flere biler. Nå bruker de selvsagt skuteren. Vi ankom byen i strålende solskinn og nesten ikke vind. Sånn har det ikke vært på 30 år,sa de innfødte da vi kom. For her er det alltid vind. Så vi har nok vært heldige.
En annen kystby er Unalakleet,ikke langt unna,men lengre sør. En fiskelandsby der alt liksom var dypfryst fram til sommeren. Alt står stille slik det var da vinteren kom. Nå venter bare aktiviteten på at den skal smelte,slik at de kommer i gang igjen.
43072-36
Tu unger i vinden

Begge bildene er fra vinden i Unalakleet. Bildet oppe til høyre er Schaktolik, og slangelandskapet oppe til venstre er et typisk bilde fra det vi har fløyet over de siste dagene.
Den eneste maten vi får kjøpt er burgere. Dvs. det var en butikk åpen i Unalakleet og her var utvalget meget bra. Alkohol er forbudt de fleste steder. Av gode grunner. Man må derfor planlegge godt. Nå skal jeg ut for å ta i mot Jeff King. Han vinner årets Iditarod. Et løp som setter Alaska på kartet i hele USA. Ihvertfall våkner alle byene vi er innom til liv når Iditarod-sirkuset kommer forbi. Nå er det kaos i Nome, ingen hotellrom å oppdrive, fulle barer (i Nome er alkohol lovlig,veldig lovlig,en del av kulissene rett og slett) og alle fly til og fra byen er fulle. Og kjøre noen steder er meningsløst. Veisystemet stopper rett utenfor byen. Her er det bare fly og skuter som gjelder.
finn-ove

Kommentarer:
Postet av: 2r-arne

Takk for at du har bidratt med informasjon fra AK !
Mange av oss som sitter hjemme bruker mye tid foran PC for å følge med på Iditarod via nettet.
Dette bidraget har vært satt stor pris på.

15.mar.2006 @ 15:12:34
Postet av: 2r-arne

Nå er det kaos i Nome...
...i Nome er alkohol lovlig,veldig lovlig...
...og alle fly til og fra byen er fulle...

15.mar.2006 @ 15:17:07

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=925462
hits