Med fly i villmarka

08.mar.2006 @ 09:26:59

I natt sov vi i telt ute på en frossen elv midt ute i villmarka. Leiren ble satt opp like ved et sjekkpunkt som heter Rohn River. Dette sjekkpunktet består av et lite skur. Men her må Iditarod-kjørerne innom for å sjekkes inn og ut. Hundene sjekkes av veterinær og man passer på at alt går riktig for seg.

Flyet landet på elva. Telt og alt utstyr ble lempa ut. Ett stort telt og to små. I det store teltet var det god plass. Faktisk kunne man stå oppreist. Flygeren hadde også med en vedovn. Vi måtte derfor sanke ved. Og det ble utrolig varmt inne i teltet. Men det ble også folksomt. For to av de som frivillig jobber for Iditarod ville gjerne sove i telt i stede for i det skuret som var satt opp på sjekkpunktet. Det fikk de lov til,men jeg foretrakk to-mannsteltet,som jeg delte med fotograf Eivind Davis.
imgimgimg
Men det er en spesiell følelse å ligge i teltet der det faktisk gikk ulvespor forbi. Men i dag tidlig var det å pakke seg sammen og følge løpet videre. Vi landet på et vann og plutselig dukket det to skutere opp. Det viste seg å være to bison-jegere som ville slå av en prat. De hadde satt opp et telt i snøen ikke så langt unna og de heiv seg på hver sin skuter da de så at vi landet på vannet. En bison hadde de skutt.

Nå sitter jeg på samfunnshuset i Takotna,som betyr den lille landsbyen ved elven. Her bor det ca 50 mennesker og de som hjelper til her på samfunnshuset er utrolig hyggelige og hjelpsomme. Og de har internettforbidelse sånn at det er mulig å sende hjem text og bilder.


Kommentarer:
Postet av: Anders'N

FO, Dette höres spennende. Er det noe markering av kninnedagen der oppe? Hilses det fra Elgen

08.mar.2006 @ 18:46:43
Postet av: 2r-arne

Perfect sted akkurat nå. Skulle gjerne hatt nyheter fra deg. Mange fan's følger løpet via nettet!!!

08.mar.2006 @ 22:53:35
Postet av: Torstein

Har du tatt 3 x 24 eller?

11.mar.2006 @ 15:38:25

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=881299
hits