Like før

03.mar.2006 @ 18:27:01
Nå er det like før Iditarod - The Last Great Race - starter. Alt er stort i Amerika og i Alaska er det enda større. Store biler kjører rundt med sleder på taket og bikkjer bak. Dette er like vanlig som de store firehjulstrekkerne i bybildet.
imgimg

Og er du med i Iditarod så er det mye som tyder på at det hjelper med skyggelue, mye skjegg og langt hår. Det er med andre ord mye av det vi forbinder med det typiske amerikanske som er ,akkurat,veldig typisk her. Man flagger sine favoritter og viser med alt man har hva man står for og man signaliserer gjerne at hundeløp er for de tøffe gutta med hår på brøstet.
Forresten er det mange kvinner som også deltar. En av de mest kjente kvinnenelige kjørene er nå blitt alvorlig syk og ligger på sykehus. Hun har vunnet Iditarod fire ganger og er nasjonalhelt i Alaska. Nå oppfordres vi til å be for Susan Butscher sånn at hun klarer seg gjennom sykdommen.
Så Iditarod er ikke bare for de tøffe gutta. En ung jente på 18 år fullførte løpet for to år siden.
Så det mange tøffe jakker og barske damer til stede ved løpshovedkvarteret.
imgimg

Hvis du nå får snudd bildene så kan du se selv. I morgen starter løpet med en såkallt show-start. Og betaler du 20 000 kroner får du sitte på sleden til en av favorittene de første kilometrene. Litt mindre hvis du nøyer deg med å kjøre med en av de mindre kjente. Pengene går til arrangørene som betaler ut over 4 millioner kroner i premie til deltakerne. Og vinneren får selvsagt mest,opp mot en halv million kroner. Og en stor firehjulstrekker,selvsagt. Alaska - The state were men are men ,and women too!
Voff-voff

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=854219
hits